Składniki: 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula sól 400 g makaronu tagliatelle 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej papryki w proszku 250 ml bulionu 125 g kwaśnej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym…
Tag: z pieczarkami
Pomidory
Pomidory pieczone w oliwie
by Angelika Gancarz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg małych pomidorów 1 l oliwy z oliwek 4 szalotki 6 ząbków czosnku 3 liście laurowe 1 łyżeczka ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pieprzu Sposób wykonania: Pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego, układając jeden obok drugiego. W wolne przestrzenie włożyć ząbki czosnku oraz kawałki cebuli. Całość posypać zielem angielskim, pieprzem oraz liśćmi laurowymi. Zalewamy…
Pieczarki
Pieczarki po białorusku
by Justyna Nowosielska • • 0 Comments
Składniki: 400 g pieczarek 1 kg ziemniaków 4 cebule 2 szkl. kapusty kiszonej 1 szkl. oleju ocet cukier sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oraz ziemniaki ugotować. Następnie ziemianki odcedzić i pokroić w drobną kostkę, dodać do nich posiekaną kapustę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucić jeszcze pieczarki. Całość dokładnie wymieszać i polać olejem wymieszanym z octem…
Makarony
Makaron z wątróbką drobiową i pieczarkami
by Marek • • 0 Comments

Składniki: 25 dkg wątróbek drobiowych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 5 pomidorków koktajlowych ½ szklanki białego wina 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Grzyby pokroić w plastry, pomidory na połówki. Na patelni rozgrzać…
Dziczyzna
Ragout z sarniny z pieczarkami
by Arleta Osińska • • 0 Comments
Składniki: 80 dag sarniny 2 cebule 13 dag pieczarek 3 pomidory 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ l bulionu 200 ml czerwonego wina słodka papryka w proszku 20 dag kwaśniej śmietany liście sałaty borówki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, które obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wrzucić do niego posiekaną cebulę i…