Składniki:
-
- łyżeczka masła
- 3 jajka
- sól, pieprz
- 4 kromki z bułki weka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 10 niedużych pieczarek
- 1 łyżka masła
- sól
- 5 pomidorów koktajlowych
- oliwa
- sól, biały pieprz
Składniki: 15 dużych pieczarek kilka łyżek białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy Farsz: 3 sardynki w sosie własnym zielona pietruszka 1 mała cebula 1 jajko ugotowane na twardo 2 jajka bułka tarta (alternatywnie) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sardynki obsączyć z zalewy. Pieczarki oczyścić. Odciąć trzonki od kapeluszy, trzonki drobno posiekać posiekać. Posiekane sardynki, pokrojoną w…
Składniki: 50 dkg młodych pieczarek 2 łyżki stołowe keczup 1 łyżka sos sojowy 1 łyżka stołowa olej z pestek winogron 1 łyżeczka sos z ostryg 2 łyżki stołowe sok z limonki 1 łyżeczka olej sezamowy 1 mała papryczka chili drobno pokrojona 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki posiekane czosnku Sposób przyrządzenia: Pieczarki dokładnie umyć i…
Składniki: 50 dag pieczarek 20 dag żółtego sera 25 dag filetów z kurczaka 7 łyżeczek masła 1 łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć…
Składniki: duże pieczarki olej sól, pieprz Panierka: bułka tarta mąka jajko Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć ( nie moczyć )obciąć nóżki, doprawić. Jajo rozkłócić. Kapelusze panierować w mące, jajku, a następnie w tartej bułce . Smażyć na małym ogniu do zrumienienia. Smacznego.