Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Cannelloni z farszem mięsnym

Składniki: 350 g mieszanego mięsa mielonego, 2 łyżki oleju. 1 cebula, 1 ząbek czosnku. 1/2 pęczka oregano, 200 g pokrojonych pomidorów (z puszki), 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, czarny pieprz, 16 rurek cannelloni 250 g sera ricotta, 375 ml mleka. 4 łyżki startego parmezanu. Sposób przyrządzenia: Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek…

„Krokiety” pychotka

Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli tłuszcz do smażenia Farsz: 50 dkg gotowanego mięsa z rosołu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku natka pietruszki łyżka oleju 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy trzepaczką do…

Makaron z mięsem mielonym

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego(lub wieprzowo-wołowego)
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki selera(lub pietruszki)
  • pieprz, sól
  • 25 dag makaronu suchego(lub ok.60 dag ugotowanego najlepiej rurki)
  •  tłuszcz do wysmarowania naczynia
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 przecier pomidorowy
  • bazylia

Polskie ragu

Składniki: marchew pietruszka seler 1 lub 2 duże cebule dużo czosnku pomidory papryka. mięso do wyboru: wołowo-wieprzowe, drób lub inne mielone Produkty Kamis: przyprawa do mięsa kminek sól czosnkowa Sposób przygotowania: Wszystkie jarzyny utrzeć na tarce lub zmiksować robotem, włożyć do rondla z grubym dnem (długo dusimy), dodajemy do nich przyprawę Kamis (do mięsa duszonego…

Zapiekanka z ryżu i mięsa

4 mnijesze lub 3 duuuże porcje Składniki: 2 torebki ryżu 0,5 kg mięsa mielonego czosnek (ile kto lubi, ja daje 3 ząbki) margaryna do smażenia i natłuszczenia naczynia żaroodpornego przecier pomidorowy ok. 20 dag żółtego sera sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż ugotować w woreczkach, odsączyć, wyjąć z torobek (można go połozyć od razy w natłuszczonym…