Składniki: 2 kotlety wieprzowe sok i skórka starta z 1 pomarańczy sól pieprz bułka tarta mąką 2 jajka olej Sposób wykonania: Sok pomarańczowy wymieszać z solą oraz pieprzem po czym włożyć do marynaty kotlety i wstawić do lodówki na cała noc. Następnego dnia kotlety oprószyć mąką po czym obtoczyć je w roztrzepanym jajku a na…
Tag: z mięsem
Baranina
Pieczone kotlety jagnięce
by Jagoda • • 0 Comments
Boczek
Pieczony boczek w brandy i brązowym cukrze
by Aneta B • • 0 Comments
Wieprzowina
Wieprzowe klopsy o smaku jabłka
by Bogas • • 0 Comments
Wieprzowina
Klopsiki oklejone risotto
by Aleksandra • • 0 Comments
Składniki: 40 dag mielonej chudej wieprzowiny ¼ szkl. pokruszonego sera fonita 1 tost kromki chleba 2 szkl. risotto 1 łyżka oliwy z oliwek 2 szalotki 3 ząbki czosnku ¼ pęczka bazylii 1 jajko pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać połowę sera, posiekane szalotki i czosnek oraz połowę bazylii i namoczony chleb. Całość dokładnie…