Składniki:
- 40 dag mielonego mięsa
- 10 dag kaszy gryczanej
- 2 cebule
- 1 jajko
- 1 szkl. gęstego sosu pomidorowego
- sól
- pieprz
- garść posiekanej zieleniny
- vegeta
- tarta bułka
- tłuszcz
Składniki: 40 dag mielonego mięsa 2 czerstwe kajzerki mleko 10 dag kiełbasy tłuszcz garść posiekanej zieleniny: koperek, szczypiorek, natka pietruszki Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w plasterki po czym dodać do niej namoczoną w mleku bułkę oraz posiekaną zieleninę Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Z powstałej masy formować kotlety, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu.…
Składniki: 25 dag chudego mięsa 15 dag słoniny 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka przesianej mąki tłuszcz Sposób wykonania: Mięso, słoninę oraz czosnek zemleć w maszynce po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w mące i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie jajko roztrzepać…
Składniki: 20-15 dag wieprzowiny 1 ½ łyżki sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki cukru 1/8 łyżeczki pieprzu 1 ząbek czosnku 2-3 papryki ¼ łyżeczki przyprawy chili 2-3 łyżki oleju ½ łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Sposób wykonania: Mięso pokroić w paseczki po czym dodać sos…
Składniki: 1 jajek ugotowanych na twardo 10 dag szynki 10 dag baleronu 10 dag kiełbasy 10 dag pieczonego drobiu 10 dag pieczonego schabu 10 dag pieczonej pieczeni 1-2 łyżki startego chrzanu sok z cytryny smalec sól pieprz Sposób wykonania: Mięsa pokroić w mała kostkę po czym smażyć ok. 10 min na rozgrzanym smalcu często mieszając.…