Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Kanapki z gotowanym mięsem

Składniki: 4 kromki razowego chleba 20 dkg gotowanego mięsa 4 łyżki majonezu masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Częstokroć mamy problemy z wykorzystaniem mięsa pozostałego z gotowania chociażby tradycyjnego rosołu. Oto moja propozycja. Około 20 dk pozbawionego błon i tłuszczu mięsa pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Pieczywo posmarować masłem i obłożyć…

Makaron z befsztykiem wołowym

Składniki: 400 g makaronu ryżowego 500 ml bulionu drobiowego 1 befsztyk wołowy 2 papryczki chili 3 zielone cebulki 1 łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków szczypta chili Sposób wykonania: Olej wymieszać z chili oraz przyprawą pięciu smaków po czym posmarować befsztyk, wstawić do lodówki na 30 minut. W…

Makaron smażony z wołowiną

 

Składniki:

  • 150 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300 g makaronu spahetti
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1/2 sloiczka koncnetratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
  • szczypta soli
  • pieprz

 

Udziec jagnięcy z pieca

Składniki: 1 udziec jagnięcy około 2 kg 5 szklanek posiekanych listków bazylii 2 grubo posiekane ząbki czosnku 1 łyżka oliwy ½ szklanki białego, wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty o osuszony udziec ponacinać głęboko co 2,5 cm, przyprawić solą i pieprzem, wmasować przyprawy w mięso. Szczeliny napełnić posiekaną bazylią i czosnkiem. Całość osznurować bawełnianym,…