Składniki:
- 25 dkg mięsa wieprzowego
- 1,5 litra wody
- 4 pokrojone w kostkę ziemniaki
- 1 mała, pokrojona cebula
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- posiekana natka pietruszki
Składniki: 4 kromki razowego chleba 20 dkg gotowanego mięsa 4 łyżki majonezu masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Częstokroć mamy problemy z wykorzystaniem mięsa pozostałego z gotowania chociażby tradycyjnego rosołu. Oto moja propozycja. Około 20 dk pozbawionego błon i tłuszczu mięsa pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Pieczywo posmarować masłem i obłożyć…
Składniki: 400 g makaronu ryżowego 500 ml bulionu drobiowego 1 befsztyk wołowy 2 papryczki chili 3 zielone cebulki 1 łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków szczypta chili Sposób wykonania: Olej wymieszać z chili oraz przyprawą pięciu smaków po czym posmarować befsztyk, wstawić do lodówki na 30 minut. W…
Składniki: 1 udziec jagnięcy około 2 kg 5 szklanek posiekanych listków bazylii 2 grubo posiekane ząbki czosnku 1 łyżka oliwy ½ szklanki białego, wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty o osuszony udziec ponacinać głęboko co 2,5 cm, przyprawić solą i pieprzem, wmasować przyprawy w mięso. Szczeliny napełnić posiekaną bazylią i czosnkiem. Całość osznurować bawełnianym,…