Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Baranina z ziemniakami smardzami

Składniki: 1,2 kg combra 3 cebule 1 pietruszka 1 seler 10 ziemniaków 10 smardzów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zalać wodą i zagotować, w trackie odszumować. Następnie cebulę przekroić na połówki i wrzucić do mięsa razem z obraną pietruszką oraz selerem. Doprawić do smaku solą oaz pieprzem i gotować…

Kotlety z baraniny z cebulą

Składniki: 1 kg baraniny 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki masła ½ bułki paryskiej sól pieprz tarta bułka 10-12 cebul Sposób wykonania: Cebulę wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec. Następnie do zmielonej baraniny dodać żółtka, oraz namoczoną bułkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w…

Smażona baranina z cebulą

Składniki: 1 kg mięsa 3-4 cebule 1 ½ szkl. koncentratu pomidorowego 150 g tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Baraninę pokroić na małe kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem po czym usmażyć. W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym ogniu po czym dodać ją do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Całość wymieszać i…

Pilaw z baraniny z fasolą

Składniki: 500 g baraniny 1 ½ szkl. ryżu 200 g fasoli 3,5 łyżki tłuszczu kminek natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Baraninę pokroić w kostkę, którą podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć je solą i podlać odrobiną wody. Trzymać na ogniu do miękkości. W między czasie fasole zalać wodą i ugotować a ryż podsmażyć an…