Składniki:
- 1,2 kg combra
- 3 cebule
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 10 ziemniaków
- 10 smardzów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso zalać wodą i zagotować, w trackie odszumować.
Następnie cebulę przekroić na połówki i wrzucić do mięsa razem z obraną pietruszką oraz selerem.
Doprawić do smaku solą oaz pieprzem i gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać jeszcze ziemniaki pokrojone na połówki oraz grzyby.
Całość dogotować a w między czasie na maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić odrobiną bulionu i dodać do całości.
Wymieszać i ostatni raz zagotować.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Wanda Janczak