Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana Babuni

Składniki:

 

  • 25 dkg mięsa wieprzowego
  • 1,5 litra wody
  • 4 pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 1 mała, pokrojona cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, zalać zimną wodą. Umyte mięso pokroić na porcje, dodać do rondla, całość doprowadzić do wrzenia, powoli gotować. Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki, a gdy i one zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Przed podaniem posypać zieleniną. Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką lub zabielić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *