Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 40 dkg kiszonej, dobrej kapusty
- 2 drobno pokrojone cebule
- 20 dkg pokrojonego w kostkę boczku
- 1 jajko
- sól, pieprz
Read more →
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 50 dkg ugotowanych ziemniaków
- 25 dkg sera feta
- 2 łyżki skwarków z wędzonego boczku
- 2 posiekane drobno, zezłocone na wytopionym tłuszczu z boczku
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
Read more →
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 40 dkg posiekanego, obsmażonego szpinaku
- ¼ szklanki prażonych, posiekanych orzechów nerkowca
- 1 jajko
- sól, pieprz
Read more →
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 1 kg dojrzałych, miękkich jabłek
- ¾ szklanki cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
Read more →
Ciasto:
- ¾ szklanki gorącej wody
- ¼ szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Nadzienie:
- 40 dkg serc wieprzowych
- 40 dkg płucek wieprzowych
- 5 dkg namoczonych wcześniej suszonych grzybów
- 1 pokrojona cebula
- 1 jajko
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
Read more →