Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Roladki wieprzowe z papryką

Składniki: 4 sznycle z mięsa wieprzowego 4 plasterki szynki 4 plastry sera tylżyckiego ½ czerwonej papryki 30 dag ziemniaków 1/3 szkl. oleju mielona słodka papryka mielona ostra papryka sól Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, które oprószyć solą oraz papryką i skropić olejem. Upiec na rozgrzanym ruszcie na złoto. W między czasie sznycle lekko…

Kotlety wieprze ze szparagami i marchewką

Składniki: 1 kg schabu 60 dag szparagów 2 marchewki Marynata: 5 łyżek oliwy 2 cytryny 2 łyżki sosu sojowego 5 ząbków czosnku 3 łyżeczki bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z sosem sojowym, sokiem z 1 cytryny oraz oliwą. Następnie mięso pokroić na plastry, które lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, bazylią oraz pieprzem…

Karkówka na ostro

Składniki: 6 kotletów z karkówki 150 ml sosu sojowego 2 łyżki ostrej musztardy 4 ząbki czosnku rozmaryn, tymianek , imbir 3 łyżki miodu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Karkówkę umyć ,dokładnie osączyć na papierowym ręczniku , pokroić w grube plastry. Czosnek i imbir obrać, rozgnieść. Sos sojowy połączyć z musztardą, dodać 5-6 łyżek wody…

Krokiety z wkładką

Składniki: 8 kiełbasek/biała kiełbasa lub parówki/ 1/5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz, tarta bułka olej do smażenia Sposób sporządzenia: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez sito, cebulę posiekać .Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę sól i pieprz do smaku. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto. Kiełbaski przeciąć na połówki. Z ciasta…