Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wieprzowe z papryką

Składniki:

  • 4 sznycle z mięsa wieprzowego
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plastry sera tylżyckiego
  • ½ czerwonej papryki
  • 30 dag ziemniaków
  • 1/3 szkl. oleju
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • sól

    Sposób wykonania:
    Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, które oprószyć solą oraz papryką i skropić olejem.
    Upiec na rozgrzanym ruszcie na złoto.
    W między czasie sznycle lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Paprykę pokroić w paski a szynkę i  pokroić na plasterki.
    Następnie na sznyclach układać plasterek szynki i sera ora paseczek papryki.
    Zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką.
    Posmarować je olejem i piec na ruszcie często obracając.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *