Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Makaron zapiekany z mięsem Eli

Składniki: 25 dkg makaronu rurki 25 dkg łopatki wieprzowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól pieprz Sposób przyrządzania: Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso zemleć. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i przyprawy, smażyć mieszając kilka minut. Jajko wybić do miseczki, zmiksować, dodać do makaronu, dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym…

Makaron kolanka z mięsem i ziołami

Składniki: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2cebule 1 opakowanie makaronu kolanka lub świderki 40 dkg żółtego sera gouda olej do smażenia szczypta majeranku szczypta oregano sól, pieprz do smaku czerwona papryka w proszku 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować na półtwardo. Cebulę obrać, posiekać i na rozgrzanym tłuszczu…

Canelloni z farszem mięsnym

Składniki: 16 rurek cannelloni 35 dag mielonego mięsa cebula ząbek czosnku pomidory z puszki 25 dag sera 4 łyżki starego parmezanu 1,5 szkl mleka oregano sól pieprz Sposób wykonania: Mięso podsmażyć razem z posiekaną cebula oraz czosnkiem po czym dodać pokrojone pomidory. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Trzymać na małym ogniu kilka minut…

Piracka cielęcina

Składniki: 1 kg cielęciny 1 duża cebula ½ szklanki czarnych oliwek 5-6 ząbków czosnku ½ litra wytrawnego czerwonego wina 6 pomidorów 4 kolorowe papryki ½ szklanki oliwy 2 szklanki mąki oregano, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Czosnek i cebulę obrać drobno posiekać i usmażyć na połowie oleju. Dolać 2 szklanki wina, pokrojone pomidory bez…