Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- ½ kg mielonego mięsa drobiowego
- 1 puszka pomidorów ze skórki
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- szczypta ziół prowansalskich
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować lekko osolonej wodzie al dente. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, wrzucić na rozgrzany olej, podsmażyć, dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidory, podgotować, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Doprowadzić do wrzenia , dodać mielone mięso drobiowe i jeszcze chwilę podgrzewać. Makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym sosem. Można też posypać startym żółtym serem Gouga.
1 comment for “Spaghetti z mielonym mięsem drobiowym”