Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsa

Klops z jajkiem

Składniki: 80 dag mielonego mięsa 1 kajzerka ¾ szkl. mleka 1 cebula sól pieprz 4 jajka kilka liści Kaputy włoskiej 2 marchewki por 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko i dodać posiekaną cebulę  oraz namoczoną bułkę. Całość odkładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie kapustę sparzyć wrzątkiem rozłożyć je…

Piracka cielęcina

Składniki: 1 kg cielęciny 1 duża cebula ½ szklanki czarnych oliwek 5-6 ząbków czosnku ½ litra wytrawnego czerwonego wina 6 pomidorów 4 kolorowe papryki ½ szklanki oliwy 2 szklanki mąki oregano, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Czosnek i cebulę obrać drobno posiekać i usmażyć na połowie oleju. Dolać 2 szklanki wina, pokrojone pomidory bez…

Klopsiki wieprzowe ze śledziową niespodzianką

Składniki: 30 dkg wołowiny bezokości 30 dkg wieprzowiny bezokości 12 dkg czerstwej bułki szklanka mleka 20 dkg filetów śledziowych 2 cebule 2 jajka 4 łyżki musztardy szklanka soku z korniszonów sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Filety śledziowe namoczyć., osączyć. Mięso umyć osączyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki…

Steki z polędwicy w migdałowych płatkach

Składniki: 8 plastrów polędwicy wołowej 2 opakowania suszonych śliwek 2 łyżeczki ziaren pieprzu 4 łyżki oliwy 4 łyżki brązowego cukru 2 kwaśne jabłka 4 łyżki masła kilka gałązek rozmarynu 1 opakowanie migdałowych płatków sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, rozgnieść, wcisnąć ziarna pieprzu, posmarować oliwą. Odstawić do lodówki, śliwki namoczyć na1/2 godziny.…