Składniki: 12 średnich kwaśnych jabłek 4 cebule 1 kg mielonego mięsa drobiowego cytryna 2 łyżeczki majeranku 3 jajka 25 dkg sera Gouda sól, pieprz do smaku pęczek pietruszki Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kosteczkę. Sokiem z cytryny skropić środki jabłek, żeby nie ściemniały, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać,…
Tag: z mięsa
Listy
Zawijasy schabowe z gruszką
by Ewelina Czapka • • 0 Comments
Wieprzowina
Polędwiczki z rozmarynem
by Marzena Nogal • • 0 Comments
Składniki: 60 dag polędwiczek łyżka mąki łyżka masła łyżka oleju 3 jabłka pęczek rozmarynu cebula majeranek sól Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym posypać je rozmarynem i zalać wodą tak aby zakryła całe mięso. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. W między czasie obrane jabłka i cebulę pokroić w…
Schab
Schabowe z groszkiem
by Jadwiga Bugała • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe ½ op. mrożonego groszku łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schabowe lekko rozbić tłuczkiem po czym na środku każdego plastra zrobić nacięcie tak aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie groszek odcedzić z zalewy i zblanszować go w osolonej wodzie po czym do każdej kieszonki włożyć…
Żeberka
Żeberka w ostrym sosie
by Weronika Lalik • • 0 Comments
Składniki: cebula 2 łyżki oleju 6 łyżek ketchupu 3 łyżki sosu Worcester 2 łyżki octu 4 łyżki soku z cytryny łyżka musztardy 2 łyżki cukru 1 łyżka mieszanych ziół ½ łyżeczki przyprawy chili 2 kg żeberek sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej sos Worcester, ketchup, sok…