Składniki: 6 sznycli wieprzowych ½ szklanki musztardy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki maki przyprawa typu Vegeta 15 dkg wędzonego boczku 3 cebule 2-3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia; Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować cienką warstwą musztardy i posypać przyprawą typu vegeta. Na talerz wysypać mąkę , dodać słodką paprykę i…
Tag: z mięsa
Listy
Pulpeciki zapiekane pod żółtym serem
by Maria Talar • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 4 jajka 25 dkg żółtego sera Gouda pęczek natki pietruszki bułka tarta szczypta mielonej papryki sól, pieprz do smaku gotowy sos borowikowy olej Sposób przyrządzenia: Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posiekać. Do mięsa mielonego dodać jajka, bułkę tartą, natkę…
Listy
Kotlety z mięsa mielonego zapiekane w piekarniku
by Danuta Wołowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg drobiowego mięsa mielonego 2 jajka 3-4 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 por/ biała część/ 2 marchewki 15 dkg żółtego sera Gouda 2 czerstwe bułki 2 szklanki mleka mała kapusta pekińska szczypta majeranku, oregano, vegety, mielonej ostrej papryki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o…
Listy
Pieczarki nadziewane mielonym mięsem drobiowym
by Patrycja Szafarczyk • • 0 Comments
Składniki: 10 dużych pieczarek 30 dkg mielonego mięsa drobiowego pęczek zielonej natki pietruszki szczypta tymianku szczypta majeranku ½ szklanki bulionu drobiowego 3 jajka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć ogonki. Mięso mielone wymieszać z majerankiem, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem,…
Listy
Pieczeń mielonego mięsa drobiowo-wieprzowego
by Ilona Wojtasiak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 4-5 ząbków czosnku 2 duże cebule 4 jajka 1/2kg pieczarek 2 duże marchewki 2 pęczki szczypiorku 8 łyżek mąki ½ szklanki bułki tartej szczypta majeranku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Marchewkę umyć, obrać…