Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle wieprzowe inaczej

Składniki:

  • 6 sznycli wieprzowych
  • ½ szklanki musztardy
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 2 łyżki maki
  • przyprawa typu Vegeta
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju

    Sposób przyrządzenia;
    Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować cienką warstwą musztardy i posypać przyprawą typu vegeta. Na talerz wysypać mąkę , dodać słodką  paprykę i obtoczyć sznycle. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, boczek pokroić w większą kostkę, rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na złocisty kolor. Obtoczone sznycle usmażyć na oliwie na ciemnozłoty kolor, Wyłożyć na półmisek i polać podsmażonym boczkiem z cebulką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *