Składniki:
- 6 sznycli wieprzowych
- ½ szklanki musztardy
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 2 łyżki maki
- przyprawa typu Vegeta
- 15 dkg wędzonego boczku
- 3 cebule
- 2-3 łyżki oleju
Sposób przyrządzenia;
Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować cienką warstwą musztardy i posypać przyprawą typu vegeta. Na talerz wysypać mąkę , dodać słodką paprykę i obtoczyć sznycle. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, boczek pokroić w większą kostkę, rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na złocisty kolor. Obtoczone sznycle usmażyć na oliwie na ciemnozłoty kolor, Wyłożyć na półmisek i polać podsmażonym boczkiem z cebulką.