Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zawijasy schabowe z gruszką

 

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • puszka gruszek w zalewie
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżki rozdrobnionego sera mozzarella
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • masło

 

 

Sposób wykonania:
Schab lekko oprószyć tłuczkiem i oprószyć go solą ora pieprzem.
Następnie gruszki odsączyć z zalewy u ułożyć jena środku każdego plastra schabu.
Posypać je jeszcze kawałkami mozzarelli oraz polać miodem.
Zawinąć je w roladki i spiąć wykałaczkami.
Obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym przełożyć do naczynia  żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
W trakcie polewać zalewą z pod gruszek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *