Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z makaronem

Makaron penny ze szparagami

Składniki: 50 dkg makaronu penny 25 dkg świerzych szparagów 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka soku z cytryny suszona pokruszona papryka 3 łyżki mąki kukurydzianej 20 dkg oliwek bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Szparagi dokładnie umyć, osuszyć, odciąć zdrewniałe dolne części łodyg. Resztę pociąć w 2,5 cm kawałki,…

Cannelloni z mięsnym farszem

Składniki: 25 dkg makaronu cannelloni 30 dkg pomidorów ½ szklanki oliwy 25 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Farsz: 25 dkg wołowiny 25 dkg wieprzowiny 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zemleć wraz z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Wlać odrobinę wody i oliwy, dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pociąć w plastry.…

Wołowina z makaronem i grzybami

Składniki: 70 dkg wołowiny  (rozbratel lub łopatka) pokrojona w plastry o grubości ok. 2,5 cm ¼ szklanki tartego parmezanu 4 szklanki pokrojonych w plastry mieszanych grzybów 1 cebula pokrojona w piórka 3 pokrojone ząbki czosnku 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka ostrego sosu pomidorowego ½ kg makaronu fettuccine ugotowanego al dente sól, pieprz Sposób…

Makaron z serami

Oto potrawa stworzona na potrzeby czystki lodówkowej. Bardzo smaczna, wręcz uzależniająca i przedziwaczona. Bardzo polecam. Składniki: 20 dag baleronu lub ogonówki 10 dag(lub mniej) sera żółtego 12,5 dag sera białego(pół kostki) 25 dag makaronu penne(rurki)(pół paczki) 6 oliwek zielonych pomidory krojone z puszki pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Prolog.Mocno przysmażamy pokrojoną w koskę wędlinę(tak aby…