Składniki:
- 4 ćwiartki kurczaka
- starta skórka i sok z 2 cytryn
- 4 łyżki oliwy
- 2 roztarte ząbki czosnku
- 2 gałązki tymianku
- sól
- pieprz
Składniki: 8 porcji kurczaka ½ cytryny 3 łyżki oliwy 150 ml wytrawnego białego wina 300 ml rosołu z kurczaka 1 liść laurowy sól pieprz 100 g łuskanych orzechów włoskich 2 ząbki czosnku 150 ml greckiego jogurtu natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić kawałki kurczaka skropione sokiem z cytryny i obsmażyć na dużym ogniu.…
Składniki: 70 dag udek z kurczaka ½ łyżeczki orgeano 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z udek zdjąć skórę, wytrybować kości i rozbić tłuczkiem na steki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać, z musztardą, oregano, solą oraz pieprzem. Powstałą marantą natrzeć mięso i smażyć na patelni grillowej z obu stron…
Składniki: 2 całe piersi z kurczaka 15 dkg krewetek/mrożone/ 1 cytryna sól, biały pieprz do smaku 1 łyżka masła olej 4 gałązki natki pietruszki Sposób wykonania: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, obciąć kości, lekko rozbić tłuczkiem, na jednakową grubość, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć kurczaka na złoty kolor. Mrożone krewetki zblanszować. Na patelni ułożyć krewetki,…