Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka z krewetkami

Składniki:

  • 2 całe piersi z kurczaka
  • 15 dkg krewetek/mrożone/
  • 1 cytryna
  • sól, biały pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • 4 gałązki natki pietruszki

Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka  umyć, osuszyć, obciąć kości, lekko rozbić  tłuczkiem, na jednakową grubość, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć  kurczaka na złoty kolor. Mrożone krewetki zblanszować. Na patelni ułożyć  krewetki, podgrzać. Porcje kurczaka obłożyć krewetkami, natką pietruszki i ósemkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *