Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kiełbasą

Biała kiełbasa we francuskim cieście

Składniki: 1kg białej kiełbasy 20 dag ciasta francuskiego łyżeczka pikantnej przyprawy ziołowej żółtko tłuszcz Sposób wykonania: Białą kiełbasę opłukać, włożyć do niewielkiej ilości wrzątku, parzyć 15min. Wyjąć, ostudzić. Ciasto francuskie rozłożyć i posypać przyprawą ziołową, docisnąć dłonią. Pokroić w wąskie paseczki. Złożyć je po dwa razem. Zimną kiełbasę pokroić na kawałki                             o długości 10-15 cm.…

Wieprzowe kiełbaski z kapusta i słoniną

Składniki: 750 g kiełbasek wieprzowych 1 cebula 120 ml oliwy z oliwek sól pieprz 1 biała kapusta 250 g chudego boczku 750 ml bulionu z kury Sposób wykonania: Kiełbaski nakłuć widelcem w wielu miejscach po czym oprószyć solą, pieprzem oraz skropić oliwą. Dodać jeszcze posiekaną cebulę i odstawić na 1 godzinę. W między czasie kapustę…

Chińska kiełbasa z ziarnami soi

Składniki: 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 3 pęta chińskiej kiełbasy 2 łyżka startego korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 10 grzybków shitake 3 szkl. soi 3 łyżki sou sojowego 1 ½ szkl. bulionu 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić na plasterki, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać starty imbir oraz…

Jajecznica z kiełbasą na szklistej cebuli

Składniki: 1 cebula 2 łyżki masła 12 dag kiełbasy 5 jajek sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle dobrze zeszklić pokrojoną w cienkie plastry cebule, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę. Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2 minut. po czym zalać całość roztrzepanymi jajkami. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Pieczarki nadziane farszem z kiełbasy

Składniki: 1 kg dorodnych pieczarek ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę cebuli 50 dkg dobrej kiełbasy ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki rozgniecionego w prasce czosnku ¼ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartej bułki 1 szklanka tartego sera mozzarella 10 dkg twarogu śmietankowego 1 jajko ¼ szklanki  tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Nożykiem wyciąć trzony pieczarek, drobno posiekać.…