Składniki:
- 1 kalafior
- 15 dag żółtego sera
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
Składniki: 2 duże kalafiory 2 średniej wielkości cebule 3-4 łyżki oliwy z oliwek 3-4 jajka ½ szklanki posiekanej zieleniny/natka pietruszki, koperek/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kalafior umyć, podzielić na różyczki i gotować około 5 minut w osolonej wodzie, nie rozgotować. Odcedzić i osączyć na sicie. Cebulę obrać drobniutko posiekać i zeszklić na oliwie…
Składniki: 1 kg strączków zielonego groszku 600 g kalafiora 2 łyżeczki soli 3-6 łyżek masła Sposób wykonania: Ze strączków wyłuskać groszek po czym go ugotować, wówczas odcedzić i przelać zimną wodą i przełożyć do gorącego rondelka. Dodać do niego roztopione masło i wstrząsnąć kilka razy aby groszek wymieszał się z masłem. W między czasie ugotować…
Składniki: główka włoskiej kapusty 2 łyżki oleju łyżka smalcu 3 łyżki sosu sojowego łyżka cukru ½ szkl. bulionu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić do rondla z rozgrzanym smalcem i masłem. Trzymać na dużym ogniu około 4 minut, wówczas dodać cukier oraz sos sojowy. Całość dokładnie wymieszać i zalać gorącym bulionem. Gotować około 15…