Składniki: 1 kg udźca jagnięcego 1 szkl. musztardy 1 szkl. miodu 1 szkl. marynaty ziołowej 4 ziemniaki 2 łyżki oliwy mieszanka kolorowego pieprzu 2 marchewki 2 cukinie Sposób wykonania: Mięso posmarować marynatą, musztardą oraz miodem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 60 minut.…
Tag: z jagnięciny
Baranina
Podsmażona jagnięcina w marynacie z miodem i soją
by Mirosława Daszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 450 g jagnięciny ½ szkl. sosu sojowego ½ szkl. miodu ½ szkl. marynata czosnkowa 1 łyżka nasion sezamu 1 ½ łyżki oleju arachidowego 1 cebula 1 kapusty baby choy 200 g pieczarek 3 łyżki wody Sposób wykonania: Plastry jagnięciny zalać marynatą, miodem oraz sosem sojowym i odstawić na 30 minut. W między czasie sezam…
Baranina
Rumiane żeberka z jagnięciny
by Karolina Pliszka • • 0 Comments
Składniki: 600 g żeberek jagnięcych 2 jaja 1 ząbek czosnku 2 łyżki mleka mąka bułka tarta tłuszcz sól Sposób wykonania: Żeberka pokrajać na mniejsze kawałki po czym lekko rozbić i natrzeć rozgniecionym czosnkiem oraz solą. Następnie obtoczyć żeberka w mące, potem w roztrzepanym jajku wymieszanym z mlekiem oraz szczyptą soli a na sam koniec w…
Baranina
Udziec jagnięcy pieczony
by Paulina Paciorek • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec jagnięcy 3 drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu sos sojowy, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso ponacinać płytko ostrym nożem. Przyprawy wymieszać, wmasować w udziec. Mięso osznurować. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż głęboko nakłute okaże się upieczone.…
Baranina
Jagnięcina zawijana w chlebku
by Kalina Smolarek • • 0 Comments
Składniki: 400 g filetowanej jagnięciny przyprawa wyrywna 2 łyżki oleju 4 kromki chleba libańskiego 2/3 szkl. humusu 2 szkl. rozdrobnionej sałaty 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 ogórek ostry sos chili Sposób wykonania: Filety oprószyć przyprawą warzywną po czym smażyć je na rozgrzanym oleju po czym zdjąć je z ognia i pokroić w paseczki. Następnie…