Składniki: 8 kotletów jagnięcych 1 łyżka przyprawy cytrynowo- pieprzowej 2 jajka 1 szkl. bułki tartej ¼ szkl. oleju Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić po czym oprószyć je przyprawą cytrynową. Następnie zanurzyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju, około3 minut z każdej strony.
Tag: z jagnięciny
Baranina
Kotlety jagnięce panierowane
by Blanka Makuch • • 0 Comments
Składniki: 12 kotletów jagnięcych z kostką 50 g startego sera 1 jajko 100 g tartej bułki 4 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć go solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć je w startym serze, potem w jajku roztrzepanym z dodatkiem łyżki wody. Na koniec obtoczyć je jeszcze w tartej…
Baranina
Bitki jagnięce na ostro
by Mateusz Majcher • • 0 Comments
Składniki: 400 g jagnięciny z udźca 0,2 l kwaśnej śmietany 20 g mąki 40 g tłuszczu 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku wywar mięsny 1 łyżeczka pieprzu sól Sposób wykonania: Mięso pokrojone w plastry lekko zbić po czym oprószyć solą i pieprzem. Następnie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć i oprószyć mąka. Dodać szczypiorek, podlać wywarem i…
Baranina
Jagnięcina z makiem i groszkiem
by Tomasz Modzelewski • • 0 Comments
Składniki: 400 g groszku konserwowego 400 g przedniej jagnięciny 40 g tłuszczu 1 łyżka zmielonego maku wywar mięsny 1cebula 0,1l białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebule obrać po czym posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę po czym doprawić solą i pieprzem. Podlać wywarem…
Baranina
Jagnięcina z serem i czosnkiem
by Kaja • • 0 Comments
Składniki: 400 g przedniej jagnięciny 100 g wędzonego sera 40 g tłuszczu 6 ząbków czosnku wywar mięsny sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokrojone w paski oprószyć solą i pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać rozgnieciony czosnek i przez chwilę całość przesmażyć. Następnie wlać wywar i pozostawić na ogniu do miękkość mięsa. Na…