Składniki: 1 kg jagnięciny 2 marchewki pietruszka 2 cebule seler por ¼ główki włoskiej kapusty ulubione przyprawy sól pieprz Marynata: kilka łyżek octu5% kilka ząbków czosnku liść laurowy ziele angielskie sól Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso pokroić na kawałki i dodać je do marynaty, wstawić do lodówki na…
Tag: z jagnięciny
Baranina
Kotlety jagnięce z masłem pietruszkowym
by Olga Starzec • • 0 Comments
Baranina
Żeberka jagnięce z rusztu
by Henryk Danielewski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek jagnięcych Marynata: 6 łyżek oliwy sok z cytryny 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych listków oregano sól pieprz Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Następnie żeberka pokroić na porcję i włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym…
Baranina
Sznycle jagnięce z oscypkiem
by Kornelia Kalemba • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jagnięciny cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 jajka 25 dag oscypka olej bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć po czym dodać odo niego posiekaną cebulę i czosnek oraz jajka. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać do niej odrobinę bułki tartej. Z powstałej…
Baranina
Udziec jagnięcy z piekarnika
by Zuza Paduch • • 0 Comments
Składniki: 1 kg udźca jagnięcego główka czosnku kilka liści laurowych kilka łyżek oliwy ½ szkl. mleka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz czosnkiem i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć mięso do brytfanny z rozgrzaną oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 2 godzin. W trakcie polewać udziec…