Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grzybów

Rydze na szybko

Składniki: 1 kg świeżych rydzów 2 cebule 3 łyżki masła 1 szkl. startego suchego chleba razowego sól Sposób wykonania: Cebulę bardzo drobno posiekać i wymieszać z tartym chlebem. Następnie wrzucić rydze na rozgrzane masło, posypać cebulą i chlebem i usmażyć. Doprawić do smaku solą.

Pasta grzybowa z cebulą

Składniki: 500 g solonych grzybów 2 cebule 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym zemleć w maszynce. Następnie drobno posiekać cebulę i podsmażyć ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć z ognia i odstawić aby ostygła. Następnie grzyby wymieszać z cebulą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Zupa grzybowa z sałatą i makaronem ryżowym

Składniki: 20 dkg pokrojonych w słupki borowików lub podgrzybków 6 listków sałaty lodowej 5 dkg makaronu ryżowego 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w słupki lub plastry, zalać wrzącym bulionem, gotować 5 minut. Do wrzącej zupy dodać przyprawy, makaron i…