Składniki: 100 g schabu 50 g pieczarek o małych kapeluszach 5 małych papryczek chili 1 łyżka sosu rybnego 4 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 3 łyżki oleju 120 ml bulionu Sposób wykonania: Posiekany czosnek i chili zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać wieprzowinę pokrojoną w paski i…
Tag: z grzybami
Dziczyzna
Tokań z dzika z prawdziwkami
by Zbyszek • • 0 Comments
Składniki: 600 g mięsa z dzika bez kości 250 g prawdziwków 100 g surowego wędzonego boczku 50 g masła 1 cebula 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z papryką…
Grzyby
Paprykarz śmietanowy z grzybów
by Inga Molenda • • 0 Comments
Składniki: 600 g boczników 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki oleju słonecznikowego sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z czerwoną papryką w proszku. Następnie grzyby pokroić na duże kawałki…
Dodatki
Farsz grzybowy do pasztecików
by Ewelina Niewiadomska • • 0 Comments
Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…