Składniki: ½ kg pieczarek 4 łyżki masła 5 jajek 1 duża cebula 1 łyżka margaryny 3-4 łyżki bułki tartej 4 łyżki śmietany ½ szklanki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na margarynie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i umyte, pokrojone pieczarki, smażyć chwilę, osolić do smaku, dodać 3 łyżki wody i dusić. Żółtka…
Tag: z grzybami
Listy
Pieczarki nadziewane mielonym mięsem drobiowym
by Patrycja Szafarczyk • • 0 Comments
Składniki: 10 dużych pieczarek 30 dkg mielonego mięsa drobiowego pęczek zielonej natki pietruszki szczypta tymianku szczypta majeranku ½ szklanki bulionu drobiowego 3 jajka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć ogonki. Mięso mielone wymieszać z majerankiem, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem,…
Listy
Krokiety z makaronu i grzybów
by Iza Kośla • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg makaronu rurki 40 dkg kapeluszy borowików, podgrzybków lub pieczarek 20 dkg tartego sera 1/3 szklanki kwaśnej śmietany ½ szklanki bulionu mięsnego 2 jajka sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, pokroić w paski, usmażyć na oleju. W rondlu zalać makaron gorącym bulionem, porcjami…
Listy
Makaron zapiekany z podgrzybkami lub borowikami
by Kasia Orzech • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg makaronu świderki 4 dkg kapeluszy młodych grzybów 10 dkg boczku lub 1 łyżka oleju 4 pomidory 3 jajka ½ szklanki kwaśnej śmietany 4 łyżki masła tarty ser posiekana natka pietruszki 1 ząbek czosnku przyprawy Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, pokroić w paski, usmażyć na…
Tagliatelle
Taglaiteelle z borowikami
by Maja Grygoruk • • 0 Comments
Składniki: 40 dag tagiatelle 3 dag suszonych borowików 3 cebule 1 łyżka masła natka pietruszki ¾ szkl. słodkiej śmietanki żółtko kieliszek białego wytrawnego wina 2 łyżki parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby moczyć w dozie całą noc. Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Następnie wlać…