Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grzybami

Cebula faszerowana tofu, szpinakiem i pieczarkami

Składniki: 20 dkg tofu 20 dkg pieczarek 15 dkg rozdrobnionego szpinaku 15 dkg tartej bułki 2 łyżki oliwy cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, podobnie pokroić tofu.  Dobrać odpowiednią ilość cebul. Cebulę obrać , ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać…

Ziemniaki z pieczarkami i bakłażanem

Składniki: 25 dkg pieczarek 2 duże ziemniaki 1 bakłażan 1 cebula ½ szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka kokosowego posiekana natka pietruszki sól, pieprz, curry Sposób przyrządzenia: Bakłażan umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posolić i przełożyć na sito aby wytwarzający się sok obciekł. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na dużej…

Zupa ziemniaczana z pieczarkami Pauliny

Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…

Ziemniaki nadziewane grzybami Klaudii

Składniki: 25 dkg pieczarek 6 dużych ziemniaków 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 20 dkg wędzonego boczku szklanka śmietany 3 łyżki masła sól, pieprz, majeranek do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, oprószyć  solą. Obłożyć plasterkami czosnku, każdy zawinąć w folię spożywczą. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki i obraną cebulę…