Składniki: 20 dkg tofu 20 dkg pieczarek 15 dkg rozdrobnionego szpinaku 15 dkg tartej bułki 2 łyżki oliwy cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, podobnie pokroić tofu. Dobrać odpowiednią ilość cebul. Cebulę obrać , ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać…
Tag: z grzybami
Listy
Pieczone w foli ziemniaki z fasolą i pieczarkami
by Izabella Grądziel • • 0 Comments
Listy
Ziemniaki z pieczarkami i bakłażanem
by Eliza • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pieczarek 2 duże ziemniaki 1 bakłażan 1 cebula ½ szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka kokosowego posiekana natka pietruszki sól, pieprz, curry Sposób przyrządzenia: Bakłażan umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posolić i przełożyć na sito aby wytwarzający się sok obciekł. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na dużej…
Listy
Zupa ziemniaczana z pieczarkami Pauliny
by Paulina • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…
Listy
Ziemniaki nadziewane grzybami Klaudii
by Klaudia Kachniarz • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pieczarek 6 dużych ziemniaków 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 20 dkg wędzonego boczku szklanka śmietany 3 łyżki masła sól, pieprz, majeranek do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, oprószyć solą. Obłożyć plasterkami czosnku, każdy zawinąć w folię spożywczą. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki i obraną cebulę…