Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana z pieczarkami Pauliny

Składniki:

  • 25 dkg pieczarek
  • 30 dkg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 litr wody lub bulionu mięsnego
  • kwaśna śmietana
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Do wrzącej zupy dodać zawartość patelni, gotować jeszcze kilka minut. Dodać śmietanę i zieleninę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *