Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego ryżu na sypko
- 1 szklanka ubitej słodkiej śmietanki
- ½ szklanki obranych migdałów
- ½ szklanki orzechów włoskich
- ½ szklanki daktyli
- 1 obrany grejpfrut
- 1 obrana pomarańcza
- 2 duże jabłka
- 1 kieliszek koniaku
- 3 łyżki cukru
Sposób przyrządzenia:
Owoce umyć ,obrać i pokroić w drobne paseczki, wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem, koniakiem i cukrem. Migdały i orzechy posiekać. Daktyle pokroić w paseczki. Przygotowane składniki wymieszać z sałatką wyłożyć do szklanej salaterki. Udekorować obficie śmietanką, ozdobić cząsteczkami pomarańcz, połówkami orzechów włoskich. Lekko schłodzić.