Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula faszerowana tofu, szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

  • 20 dkg tofu
  • 20 dkg pieczarek
  • 15 dkg rozdrobnionego szpinaku
  • 15 dkg tartej bułki
  • 2 łyżki oliwy
  • cebula
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, podobnie pokroić tofu.  Dobrać odpowiednią ilość cebul. Cebulę obrać , ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać tofu, pieczarki, posiekaną cebulę, smażyć mieszając aż odparuje sos, dodać szpinak, przyprawić i po 3 minutach odstawić aby farsz lekko się schłodził. Dodać jajko, wymieszać. Farszem napełnić przygotowaną wcześniej cebulę i piec ja w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *