Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z pieczarek

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • 4 łyżki masła
  • 5 jajek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka margaryny
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki śmietany
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Na margarynie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i umyte, pokrojone pieczarki, smażyć chwilę, osolić do smaku, dodać 3 łyżki wody i dusić. Żółtka utrzeć z masłem, dodać tartą bułkę i śmietanę, przestudzone pieczarki, natkę pietruszki i ubitą z białek pianę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki, przykryć szczelnie folią spożywczą, wstawić do kąpieli wodnej i gotować pod przykryciem około 50 minut. Podawać polane masłem i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *