Składniki: 1 duży kurczak ½ szklanki białego wytrawnego wina 40 dkg pieczarek ½ litra rosołu z kostki rosołowej 2 cebule natka pietruszki mąka olej, papryka, curry, biały pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na ćwiartki, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami. Obsmażyć na oleju w dosyć głębokiej…
Tag: z drobiu
Kurczak
Kurczak faszerowany śliwkami i gruszkami
by Magdalena Pikul • • 0 Comments
Kurczak
Filety z kurczaka z żółtym serem i pieczarkami
by Natalia Szopińska • • 0 Comments
Składniki: 4 filety kurczaka 20 dag żółtego sera 20 dag pieczarek 20 dag bułki tartej 1 jajko sól pieprz olej Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie filety rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć je solą oraz pieprzem i rozłożyć na nich podduszone pieczarki. Posypać start m serem i złożyć…
Zupa fasolowa
Zupa fasolowa z pieczarkami
by Malwina Żur • • 0 Comments
Zupy
Zupa z kaczki i pora
by Kornelia Orzoł • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg filetów z kaczki biała część pora 1 posiekany ząbek czosnku szczypta tartego imbiru 2 łyżki oleju sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości około 2 cm, zalać wodą (około 6 szklanek) dodać pokrojone na 3 cm kawałki biała część pora, imbir, gotować około 30 minut…


-200x300.jpg)
.jpg)