Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 4 jaja
- 250 ml śmietany 36-proc.
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
- 200 ml wody
Składniki: 1 szklanka musli z płatkami i bakaliami 1 tabliczka czekolady 1 łyżka masła pół opakowania budyniu 1 szklanka mleka do budyniu cukier do smaku pół owocu granatu 1 łyżeczka cukru wanilinowego Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić, płatki w musli rozdrobnić, bakalie posiekać. Dodać z cukrem waniliowym oraz masłem do czekolady. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć…
Składniki: 50 g czekolady w proszku 8-12 żółtek 250 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 200 ml mleka 200 ml brandy 250 ml spirytusu 95% Sposób wykonania: Żółtka przetrzeć przez sito po czym utrzeć je z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie czekoladę rozpuścić, ostudzić i wymieszać z masą jajeczną. Nie przerywając ucierania dolewać stopniowo brandy…
Składniki: 2 gotowe blaty ptysiowe 1 szkl. bitej śmietany 150 g wiórków koksowych 1 szkl. mleczka kokosowego łyżka żelatyny ½ tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka kieliszek koniaku Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem. Następnie mleczko kokosowe zagrzać razem z wiórkami kokosowymi i rozpuścić w nim żelatynę, wówczas przełożyć do masy żółtkowej. Cały czas…