Składniki:
- opakowanie lodów kolorowych
- 3 żółtka
- łyżeczka cukru waniliowego
- 6 łyżek cukru
- ¼ tabliczki czekolady
- opakowanie śmietanki kremówki
Składniki: 18 dkg masła 20 dkg cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki rumu 5 jajek 20 dkg maki 10 dkg mąki ziemniaczanej 10 dkg czekolady zmielonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia masło i bułka tarta 15 dkg czekolady do polewy Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i rumem. Kolejno dodawać jajka.…
Składniki: 250 g suszonych śliwek 200 ml winiaku 200 g gorzkiej kuwertury Sposób wykonania: Śliwki nakłuć szpilką po czym ułożyć je w miseczce i zalać winiakiem. Odstawić na bok na jedną godzinę. Po tym czasie odsączyć z marynaty. Następnie kuwerturę stopić w kąpieli wodnej a gdy ostygnie do temperatury pokojowej zanurzać w niej śliwki. Ułożyć…
Składniki: 150 g herbatników masło 100 g białej czekolady 80 g cukru jajko białko łyżka rumu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W miedzy czasie 25 g cukru wymieszać z rumem i trzymać na małym ogniu, aż się rozpuści, wówczas wlać pól szklanki wody, wymieszać i gotować na małym ogniu. Następnie 1/3 cukru utrzeć…