Składniki:
- 1 żółtko
- 1 łyżka cukru
- 1 tabliczka czekolady
- 1 białko
- 1/3szklanki śmietany 30%
Składniki: 1 szkl. mąki tortowej ½ szkl. mąki ziemniaczanej 2 op. budyniu śmietankowego 1 szkl. cukru pudru kostka masła 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz bułka tarta czekolada Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po żółtku. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz budynie.…
Składniki: 3 szkl. jagód borówki amerykańskiej 6 łyżek jogurtu listki mięty tabliczka białej czekolady ¾ szkl. śmietanki Sposób wykonania: Dno pucharka polać łyżką jogurtu po czym ułożyć w nim borówki. Następnie czekoladę rozpuścić w śmietance podgrzewając całość na małym ogniu. Powstałą polewą polać jagody. Udekorować listkami melisy i podawać od razu po przygotowaniu.