Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki w czekoladzie z migdałami

Składniki:

 

  • 2 gruszki
  • ½ tabliczki twardej czekolady
  • 5 łyżek cukru
  • łyżka smażonej skórki pomarańczowej
  • ½ laski wanilii
  • łyżeczka masła
  • łyżka płatków migdałowych
  • 1 ½ szkl. wody mineralnej

 

 

Sposób wykonania:
Cukier i rozdrobnioną wanilie zalać wodą i gotować na małym ogniu, aż cukier się ropusi, wówczas włożyć obrane gruszki.
Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie gruszki wyjąć i ułożyć w naczyniu posypanym skórką pomarańczową oraz migdałami.
Następnie roztopić czekoladę i zalać nią gruszki.
Odstawić do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *