Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser czekoladowy Kingi

Składniki:

 

  • 25 dag gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki wody
  • 2 łyżki bandy
  • 1/3 kostki masła
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • ½ szkl. śmietanki

 

 

Sposób wykonania:
Czekoladę połamać na kawałki, skropić ją wodą i rozpuścić w rodniku na małym ogniu, po czym zestawić z ognia i dodać alkohol, dokładnie wymieszać.
Następnie żółtka z dodatkiem 2 łyżek cukru utrzeć i dodać czekoladę.
Wymieszać i na koniec dodać śmietankę ubitą z pozostałym cukrem, delikatnie połączyć.
Powstały krem przelać do pucharków iw stawić do lodówki na 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *