Składniki:
- 1 szkl. mąki tortowej
- ½ szkl. mąki ziemniaczanej
- 2 op. budyniu śmietankowego
- 1 szkl. cukru pudru
- kostka masła
- 4 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- tłuszcz
- bułka tarta
- czekolada
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po żółtku.
Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz budynie.
Całość odkładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu polać czekoladą przygotowaną według opisu na opakowaniu.