Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka piaskowa w czekoladzie

Składniki:

  • 1 szkl. mąki tortowej
  • ½ szkl. mąki ziemniaczanej
  • 2 op. budyniu śmietankowego
  • 1 szkl. cukru pudru
  • kostka masła
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • czekolada

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po żółtku.
    Następnie dodać  obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz budynie.
    Całość odkładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
    Po upieczeniu polać czekoladą przygotowaną według opisu na opakowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *