Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z czekoladą

Składniki:

  • 18 dkg masła
  • 20 dkg cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki rumu
  • 5 jajek
  • 20 dkg maki
  • 10 dkg mąki ziemniaczanej
  • 10 dkg czekolady zmielonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masło i bułka tarta
  • 15 dkg czekolady do polewy

     

    Sposób przyrządzenia:
    Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i rumem. Kolejno dodawać jajka. Mąkę połączyć z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i zmieloną czekoladą dodawać porcjami do masy. Ciasto przełożyć do foremki i wygładzić powierzchnię. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1 godziny. Wyjąć na talerz i pozostawić do wystygnięcia. Rozpuścić polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu i posmarować ciasto .Można posypać wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *