Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gofry z masą czekoladową

Składniki:

 

  • 8 gotowych gofrów
  • 2/3 słoika kwaskowatego dżemu
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 3 łyżki tłustej śmietany
  • łyżka masła
  • szczypta mielonego imbiru
  • ¾ szkl. mleka w proszku
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki masła
  • kilka orzechów włoskich

 

 

Sposób wykonania:
Czekoladę rozpuścić razem ze śmietaną w kąpieli wodnej, wówczas dodać masło i zdjąć z ognia.
Dodać jeszcze imbir i całość dokładnie utrzeć.
Następnie mleko w proszki razem z cukrem utrzeć po czym dodać masło oraz kilka łyżek gorącej wody i całość zmiksować.
Trzymać na ogniu około kilka minut.
Gofry posmarować dżemem, potem nałożyć nadzienie, polać polewą i ozdobić orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *