Składniki:
- 8 gotowych gofrów
- 2/3 słoika kwaskowatego dżemu
- tabliczka mlecznej czekolady
- 3 łyżki tłustej śmietany
- łyżka masła
- szczypta mielonego imbiru
- ¾ szkl. mleka w proszku
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki masła
- kilka orzechów włoskich
Sposób wykonania:
Czekoladę rozpuścić razem ze śmietaną w kąpieli wodnej, wówczas dodać masło i zdjąć z ognia.
Dodać jeszcze imbir i całość dokładnie utrzeć.
Następnie mleko w proszki razem z cukrem utrzeć po czym dodać masło oraz kilka łyżek gorącej wody i całość zmiksować.
Trzymać na ogniu około kilka minut.
Gofry posmarować dżemem, potem nałożyć nadzienie, polać polewą i ozdobić orzechami.