Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z boczkiem

Panga w boczku zapiekana w piekarniku

Składniki: 1 duży płat pangi 35 dkg boczku wędzonego 1 cytryna pieprz, koper Sposób wykonania: Płat pangi myjemy osączamy na papierowym ręczniku. Tak przygotowany filet owijamy cienkimi plastrami boczku w sposób żeby jeden płat zachodził na drugi. Wkładamy do brytfanny i do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temp 180 st. C. 10-20 minut. Gotową rybę wykładamy…

Bób z boczkiem

Składniki: 4 plastry boczku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki suszonego cząbru 600 g bobu 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania:    Boczek zalać wodą aby cały był zakryty. Dodać cząber oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Trzymać na małym ogniu około 45 minut. Po około 20 minut gotowania wrzucić bób i ponownie doprowadzić do wrzenia i…

Boczek zapiekany z cebulą

Składniki: 1 kg chudego boczku 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 liść laurowy 2 cebule Sposób wykonania:    Mięso zalać wodą. Dodać jeszcze liść laurowy, ocet, sól, pieprz oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 45 minut. Po tym czasie mięso wyjąć i pokroić na plasterki, usuwając żeberka. Następnie mięso kłaść…

Gulasz z mortadeli na boczku

Składniki: 150 g chudego wędzonego boczku margaryna 3 cebule 500 g mortadeli 1 puszka pomidorów 1łyzeczka bulionu 1 mała puszka kukurydzy zagęstnik do sosów sól pieprz mielona papryka bazylia 100 g śmietany 20% Sposób wykonania: Pokrojony boczek podsmażyć na margarynie po czym dodać posiekaną cebulę. W między czasie mortadelę pokroić w kostkę, paprykę w słupki…