Składniki: 1 kg polędwicy baraniej (wołowej) ½ szklanki białego wytrawnego wina ½ szklanki soku ananasowego 4 łyżki soku cytrynowego 4 łyżki posiekanej naci kolendry 3 oczyszczone z nasion papryczki chili 2 drobno pokrojone ząbki czosnku 1 awokado 1 pomidor 1 poszatkowana główka sałaty 1 drobno pokrojona cebula Sposób przyrządzenia: Umyte, osuszone mięso oczyścić z błon…
Tag: z baraniny
Baranina
Szaszłyk szopski
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg baraniny bez kości 1 średni kabaczek sól, pieprz jajko Marynata: 100 g octu jabłkowego 2 łyżki oleju roślinnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso umyć, oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w grubą kostkę, zalać marynatą na kilka godzin. Kabaczka pokroić w plastry. Na namoczone uprzednio w wodzie drewniane…
Baranina
Szaszłyk zbójnicki z pieczonymi ziemniakami
by daga • • 0 Comments
Baranina
Udziec jagnięcy po huculsku
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1kg udźca jagnięcego z kością 2 ząbki czosnku 2 główki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz liść laurowy mleko Sposób przyrządzenia: Mięso natrzeć solą, pieprzem i zgniecionym 2 ząbkami czosnku. Odstawić na kilka godzin zawinięty w folii. Włożyć do brytfanny, polać oliwą, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni C, co 30 minut smarować…
Baranina
Udziec barani w sosie
by Czaja • • 0 Comments
Składniki: Udziec jagnięcy – ok. 2,5 kg mąka ziemniaczana 1 łyżka Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 cebule 2 łyżki cukru 1,5 szklanki czerwonego wina 4 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, gotować około 5 minut, schłodzić. W odpowiednio dużym naczyniu ułożyć udziec…