Składniki: 20 dag udźca jagnięcia 1 mąki ziemniaczanej 4 cebulki dymki 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju sezamowego Sposób wykonania: Mięso pokroić na cienkie plastry, które skropić wodą i oprószyć mąką po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas je wyjąć a na ą samą…
Tag: z baraniny
Baranina
Baranina po Tajsku w czerwonym curry
by MariaW • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kg mięsa jagnięcego bez kości (wieprzowina, cielęcina…)
- 1 drobno posiekana duża cebula
- 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1 drobno pokrojona łodyga trawy cytrynowej
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- sok cytrynowy do smaku
- 50 dkg obranych i pokrojonych pomidorów
- 1 duża,pokrojona na ćwiartki papryka
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- olej
Baranina
Kotlety jagnięce z musem jabłkowym
by Marzena • • 0 Comments
Baranina
Orientalna pieczeń z baraniny
by Ninka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg baraniny bez kości ½ szklanki oleju ½ szklanki czerwonego wina 2 pokrojone w kostkę pomidory 3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 goździki szczypta cynamonu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.…
Baranina
Baranina z ziemniakami i cebulą po irlandzku
by Ninka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karczku baraniego (po wytrybowaniu z około 2 kg karczku z kością) 1,5 kg ziemniaków 1 kg marchwi 2 duże cebule ½ łyżeczki listków tymianku posiekana natka pietruszki i posiekany szczypior do przybrania Wywar: kości pozostałe po trybowaniu 1 duża marchew pokrojona na ćwiartki 1 cebula pokrojona na ćwiartki ½ łodygi selera naciowego…