Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina z ziemniakami i cebulą po irlandzku

Składniki:

  • 1 kg karczku baraniego (po wytrybowaniu z około 2 kg karczku z kością)
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 kg marchwi
  • 2 duże cebule
  • ½ łyżeczki listków tymianku
  • posiekana natka pietruszki i posiekany szczypior do przybrania

Wywar:

  • kości pozostałe po trybowaniu
  • 1 duża marchew pokrojona na ćwiartki
  • 1 cebula pokrojona na ćwiartki
  • ½ łodygi selera naciowego
  • liść laurowy
  • 5 ziaren pieprzu
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 gałązka pietruszki
  • sól


Sposób przyrządzenia:

W rondlu umieścić wszystkie składniki wywaru, zalać 3 litrami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli aż uzyskamy około 1, 5 litra płynu. Przecedzić przez gęste sito.
Mięso pokroić w grubą kostkę, zalać w rondlu przygotowanym wywarem, doprowadzić do wrzenia i powoli gotować 10 minut. Wytwarzającą się pianę usuwać dokładnie łyżką cedzakową. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę zbliżoną wielkością do kostek mięsa, cebulę obrać, pokroić w grube plastry, obraną marchew pokroić na kilka części. Wszystkie te składniki dodać do gotującego się mięsa, dodać tymianek, gotować aż składniki zmiękną. Przed podaniem udekorować zieleniną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *