Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowe

Wołowina duszona z warzywami

Składniki: 1,5 kg mięsa wołowego 3 marchewki pietruszka kawałek selera 2 cebule garść fasoli szparagowej olej łyżka masła 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zbić tłuczkiem po czym oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. W między czasie obrane jarzyny pokroić w plastry i połowę z nich ułożyć na…

Wołowina po wiedeńsku

Składniki: 1 kg łopatki wołowej 500 g kości wołowych 1 cebula 2 pietruszki 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 por 150 g świeżego chrzanu kilka gałązek szczypiorku 8 ziaren pieprzu 1 listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego Sposób wykonania: Cebule pokroić i opiec nad ogniem. Następnie kości, mięso oraz cebulę zalać 2 l osolonej…

Aromatyczny gulasz węgierski

Składniki; 2 kg wołowiny bez kości 2kg cebuli Przyprawa węgierska 2 łyżki majeranku 2 łyżki tymianku 1 łyżeczka czerwonej papryki olej Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w pół plastry, i lekko podrumienić , połączyć z wołowiną pokrojoną w kostkę przyprawić majerankiem, tymiankiem ,doprawić przyprawą węgierską do smaku, Podlać wodą dusić ok. 2-3 godz. Na koniec posypać…

Polędwica wołowa z patelni

Składniki: 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę polędwicy wołowej 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu Worcestershire Marynata: 2 łyżki oliwy 2 łyżki pokrojonego czosnku sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso, na około 10 minut. Na patelni…