Składniki: 2 łyżki przyprawy do zup 30 dag filetów z piersi kurczaka 50 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por) 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mała kapusta pekińska tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w paski, skropić przyprawą , posypać mąką ziemniaczaną. Usmażyć. Kapustę pekińską pokroić. Warzywa oczyścić i pokroić. Smażyć…
Tag: włoszczyzna
Zupy
Zupa koperkowa
by edison • • 0 Comments
Zupy
Barszcz zarabiany na boczku lub kiełbasie
by Kama • • 0 Comments
Zupy
Barszcz chrzanowy
by Eljot • • 0 Comments
Składniki: • 50 dag kości • 25 dag włoszczyzny • 5 jaj • 5 łyżek utartego chrzanu • 25 dag wędzonki • 4 ząbki czosnku • łyżka mąki pszennej • szklanka śmietany • listek laurowy • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sporządzić wywar z kości i warzyw. Do przecedzonego wywaru dodać starty chrzan, czosnek (roztarty z…
Żeberka
Panierowane żeberka*
by Myszka • • 0 Comments
Składniki: 1kg żeberek duży pęczek włoszczyzny liść laurowy po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego cebula 2jajka mąka krupczatka sól tarta bułka do panierowania olej i smalec do smazenia (pół na pół) Sposób przyrządzenia: W dużym naczyniu zagotowujemy wodę,dodajemy oczyszczoną włoszczyznę ,przyprawy,sól.Oczyszczoneżeberka dzielimy na 8 zgrabnych kawałków .Opłukane wrzucamy do gotującej się włoszczyzny ,zagotowujemy.Stawiamy na…